eInnsyn

eInnsyn er en felles publiseringstjeneste for statlige virksomheter og Oslo kommune. Virksomhetene bruker tjenesten til å publisere postjournalene sine på Internett, og postjournalene blir deretter samlet i en felles database som blir gjort søkbar for brukerne.

Hvem skal bruke eInnsyn?

Det er offentlighetsforskriftens § 6 som regulerer hvilke statlige virksomheter som skal levere journaler til eInnsyn. Som hovudregel gjelder dette alle departement, Statsministerens kontor, fylkesmennene og alle direktorater og tilsyn med hele landet som virkeområde. I tvilstilfeller er det overliggende departement som avgjør om underliggende virksomhet skal levere journaler til eInnsyn.

Aktuelt

eInnsyn - hendelse løst

Det har vært en situasjon hvor det har oppstått kø i formidlingen av innsynskrav pga et utgått virksomhetssertifikat i en etat. Dette betyr at ingen virksomheter i en periode mottok innsynskrav.

Webinar om eInnsyn

27. september ble det gjennomført webinar om eInnsyn der målgruppen var journalister. Webinaret i sin helhet, presentasjonen og spørsmål og svar ser du her.

eInnsyn - hendelse løst

Fra klokken 1030 til 1044 var eInnsyn utilgjengelig for søk og bestilling. Hendelsen skyldes at en av programvarekomponentene i løsningen ikke responderte slik den skulle.

eInnsyn - Hvordan ta i bruk fulltekstpublisering?

Difi har sammen med Oslo kommune utviklet eInnsyn og den største nyheten var at med ny løsning kan forvaltningsorganer også overføre og publisere journaldokumentene. Administrasjonsavdelingen i Difi har identifisert følgende 5 områder som må håndteres og løses for at Difi selv skal kunne ta i bruk eInnsyn på en god måte. Les hele rapporten som Difi har lagt til grunn for utvikling av sine rutiner knyttet til publisering av journaldokumenter.

eInnsyn brukerråd 2018

Sett av dagen til eInnsyn brukerråd torsdag 29. november i Ingeniørenes hus Møtesenter i Oslo.

Hjelp oss å bli bedre

Fant du det du lette etter?

Tilbakemeldinger blir ikke besvart. Gå til siden med kontaktinformasjon hvis du trenger hjelp.

* Påkrevd

Hjelp oss å bli bedre
*