Hvor stor kan en forsendelse være i digital postkasse?

Som avsender kan du kan sende forsendelser opp til 30 MB per melding til digital postkasse til innbyggere. På denne siden beskrives noen av årsakene til denne begrensningen.

Publisert: 08. jun 2018, Sist endret: 08. jun 2018

Det er hovedsaklig brukeropplevelse og pris som er årsakene til begrensningen på 30 MB per melding.

Brukeropplevelse

Flertallet av innbyggerne leser sin digitale post via mobil. For forsendelser med store dokumenter er dette utfordrende da det kan være vanskelig å få oversikt over store dokumenter på en liten mobilskjerm, samt at nedlasting over mobilnettet kan medføre større kostnader for innbygger. Postkasseleverandørene må utarbeide nye og bedre løsninger for innbyggere på mobil for å sikre en god brukeropplevelse. Slik funksjonalitet har ikke vært etterspurt i stor skala og er dermed ikke blitt prioritert.

Pris

Prismodellen for digital post til innbyggere påvirkes av størrelsen på forsendelsen. Større forsendelser koster mer enn de mindre. Dette medfører at avsender kan få en betydelig økt kostnad ved å sende store forsendelser. Difi anbefaler at avsendere vurderer kost/nytte ved behov for store forsendelser og eventuelt også vurderer tjenester for innsyn i dokumenter i slike tilfeller.
 

Dersom du som avsender har behov for å få sendt forsendelser større enn 30 MB, så er vi interesserte i å høre fra deg. Ta kontakt med oss på e-post idporten@difi.no og oppgi hvilke type utsendelser og i hvor store volumer dere har behov for å sende.

Det er planlagt å øke størrelsesgrensen ytterligere, men det arbeidet vil ta noe tid for å finne en god balanse mellom både funksjonalitet for avsender, brukervennlighet for innbygger og pris på forsendelsene.

Deldette

Hjelp oss å bli bedre

Fant du det du lette etter?

Tilbakemeldinger blir ikke besvart. Gå til siden med kontaktinformasjon hvis du trenger hjelp.

* Påkrevd

Hjelp oss å bli bedre
*