Send faktura i digital postkasse - Utvidet EHF-støtte/betalingsinformasjon

Digital postkasse har fått utvidet EHF-støtte for fakturainformasjon som metadata og støtte for fakturavisning i et oversiktlig PDF-format.

Publisert: 08. jun 2018, Sist endret: 08. jun 2018

Med utvidet EHF-støtte kan avsender sende betalingsinformasjon som metadata med meldingen/fakturaen. Dette gjør at postkasseleverandørene kan presentere metadataene i grensesnittet mot innbygger samt legge til rette for at innbygger kan betale fakturaen direkte fra postkassen. I tillegg gir utvidet EHF-støtte fleksibilitet når det gjelder visning av fakturaen i postkassen (i forhold til tidligere EHF-løsning), ved at fakturaen kan vises som PDF og ikke bare på standard EHF-format.

Postkasseleverandørene har ulike løsninger for innbyggers håndtering av faktura. Digipost er tilrettelagt for betaling i nettbank, mens e-Boks har foreløpig ikke støtte for dette, men det er noe de jobber med.

Fakturabetaling i Digipost

Digipost har sammen med bankene gjort det enkelt å betale fakturaer. Noen banker, som Skandiabanken, tilbyr fakturamottaker å sende fakturaene direkte til forfallregisteret i nettbanken fra postkassen slik at beløpet trekkes på forfall. Andre banker, som DNB, tilbyr fakturamottaker at nettbanken automatisk henter fakturaene i postkassen, slik at den kan betales på samme måte som en eFaktura. Funksjonaliteten er tilgjengelig for fakturamottakere som er kunde i bank som Digipost har avtale med. Det kommer løpende flere banker og nye funksjonaliteter til. Dersom innbygger velger å benytte funksjonaliteten, vil kostnaden for dette falle på avsender, se pris i prisliste på Samarbeidsportalen.

Hvordan kommer du i gang?

Benytter du et standard ERP-system, som Visma eller Agresso, kan du ta kontakt direkte med din leverandør for å koble deg til. Benytter du en tjenesteleverandør, som Strålfors eller Evry Multikanal, kan du gjøre det samme. Har du andre eller egenutviklede systemer du vil integrere, ta kontakt med Difi på idporten@difi.no.

Deldette

Hjelp oss å bli bedre

Fant du det du lette etter?

Tilbakemeldinger blir ikke besvart. Gå til siden med kontaktinformasjon hvis du trenger hjelp.

* Påkrevd

Hjelp oss å bli bedre
*