Lenke utenfor brev

Lenke utenfor brev innebærer å presentere lenker til avsendervirksomhetens egen skjema-/portaltjeneste i postkassens brukergrensesnitt.

Publisert: 08. jun 2018, Sist endret: 10. sep 2020

Funksjonaliteten er et supplement til eksisterende løsning, hvor man kan legge en dyplenke i selve brevet som sendes til innbyggers digitale postkasse.

For avsender gir dette større fleksibilitet ved, at metadata om kanal for svar fra innbygger kan legges med meldingen utenfor selve dokumentet. Metadata omfatter en URL per dokument i form av en knapp og med mulighet for å legge til en knapptekst på inntil 30 tegn. Det kan også suppleres med en kort beskrivelse av hva forsendelsen dreier seg om (maks 70 tegn). Avsender definerer selv tekster.

Lenke utenfor brev kan ses i sammenheng med to andre former for toveiskommunikasjon, som Digitaliseringsdirektoratet og postkasseleverandørene planlegger å realisere i digital postkasse til innbyggere i 2018. Dette er «enkel svarfunksjonalitet» (ja/nei-svar) og «svar via fritekst». Disse alternativene vil også presenteres i postkassens eget grensesnitt på en måte som gjør det tydelig, at innbyggers tilbakemelding er knyttet til innholdet i meldingen.

Deldette

Hjelp oss å bli bedre

Fant du det du lette etter?

Tilbakemeldinger blir ikke besvart. Gå til siden med kontaktinformasjon hvis du trenger hjelp.

* Påkrevd

Hjelp oss å bli bedre
*