Beskrivelse av Digitaliseringsdirektoratets testmiljø

Digitaliseringsdirektoratet har tre testmiljøer tilgjengelig for kunden, ”verifikasjon 1”, ”verifikasjon 2” og ”ytelsestestmiljø”. Miljøene er beregnet til funksjonell testing av integrasjoner. Dersom kunden har behov for å gjennomføre sikkerhets-/penetrasjonstest eller driftstester (ytelse, stabilitet) som inkluderer de digitale fellesløsningene, må testperiode og hvilke(t) miljø som kan benyttes, avtales nærmere med Digitaliseringsdirektoratet.

Publisert: 04. jul 2018, Sist endret: 14. sep 2020

Verifikasjon 1

Verifikasjon 1 skal benyttes av kunder som skal integrere seg mot de digitale fellesløsningene og kan også benyttes til feilsøking i etablerte integrasjoner. Verifikasjon 1 har samme versjon av fellesløsningene som produksjonsløsningen. Når en ny versjon av de digitale fellesløsningene er satt i produksjon, vil verifikasjon 1 bli oppgradert tilsvarende. Ved oppgradering av verifikasjon 1 til nye releaser, vil Digitaliseringsdirektoratet kunne stenge tilgangen i en kortere periode (1-2 dager). Dette blir varslet i forkant på samarbeidsportalen.

Verifikasjon 2

Verifikasjon 2 blir brukt til testing av nye releaser av digitale fellesløsninger. Verifikasjon 2 kan benyttes til å teste tjenester som er planlagt frem i tid. Ved oppgradering av verifikasjon 2 til nye releaser, vil Digitaliseringsdirektoratet kunne stenge tilgangen i en kortere periode (1-2 dager). Dette blir varslet i forkant på samarbeidsportalen. Når fellesløsningene oppgraderes, kan kunden teste sine eksisterende integrasjoner mot ny versjon i verifikasjon 2 før den settes i produksjon.

Ytelsestestmiljø

Ytelsestestmiljø skal benyttes for å utføre test av ytelse og vil være tilgjengelig for kunden etter avtale. Ytelsestestmiljøet skal ha tilsvarende ytelse som produksjonsmiljøet, men med redusert redundans.

 

Deldette

Hjelp oss å bli bedre

Fant du det du lette etter?

Tilbakemeldinger blir ikke besvart. Gå til siden med kontaktinformasjon hvis du trenger hjelp.

* Påkrevd

Hjelp oss å bli bedre
*