Beskrivelse av Digitaliseringsdirektoratets testmiljø

Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) har tre testmiljøer tilgjengelig for kunden, ”verifikasjon 1”, ”verifikasjon 2” og ”ytelsestestmiljø”. Miljøene er beregnet til funksjonell testing av integrasjoner. Dersom kunden har behov for å gjennomføre sikkerhets-/penetrasjonstest eller driftstester (ytelse, stabilitet) som inkluderer de digitale fellesløsningene, må testperiode og hvilke(t) miljø som kan benyttes, avtales nærmere med Digdir.

Publisert: 04. jul 2018, Sist endret: 13. Jan 2020

Verifikasjon 1

Verifikasjon 1 skal benyttes av kunder som skal integrere seg mot de digitale fellesløsningene og kan også benyttes til feilsøking i etablerte integrasjoner. Verifikasjon 1 har samme versjon av fellesløsningene som produksjonsløsningen. Når en ny versjon av de digitale fellesløsningene er satt i produksjon, vil verifikasjon 1 bli oppgradert tilsvarende. Ved oppgradering av verifikasjon 1 til nye releaser, vil Digdir kunne stenge tilgangen i en kortere periode (1-2 dager). Dette blir varslet i forkant på samarbeidsportalen.

Verifikasjon 2

Verifikasjon 2 blir brukt til testing av nye releaser av digitale fellesløsninger. Verifikasjon 2 kan benyttes til å teste tjenester som er planlagt frem i tid. Ved oppgradering av verifikasjon 2 til nye releaser, vil Digdir kunne stenge tilgangen i en kortere periode (1-2 dager). Dette blir varslet i forkant på samarbeidsportalen. Når fellesløsningene oppgraderes, kan kunden teste sine eksisterende integrasjoner mot ny versjon i verifikasjon 2 før den settes i produksjon.

Ytelsestestmiljø

Ytelsestestmiljø skal benyttes for å utføre test av ytelse og vil være tilgjengelig for kunden etter avtale. Ytelsestestmiljøet skal ha tilsvarende ytelse som produksjonsmiljøet, men med redusert redundans.

 

Deldette

Hjelp oss å bli bedre

Fant du det du lette etter?

Tilbakemeldinger blir ikke besvart. Gå til siden med kontaktinformasjon hvis du trenger hjelp.

* Påkrevd

Hjelp oss å bli bedre
*