Signeringsseremonien

Signeringsseremonien er prosessen en sluttbruker går igjennom for å signere et dokument. Signeringsseremonien sørger for fremvisning av dokumentet og fasiliterer signering av dokumentet for sluttbruker. Løsningen er web-basert, har responsivt design og er testet mot en rekke operativsystemer og nyere nettlesere.

Publisert: 22. aug 2018, Sist endret: 22. aug 2018

Løsningen er universelt utformet i henhold til WCAG 2.0 AA, og har blitt brukertestet gjennom utviklingen for å sikre brukskvalitet.

Signeringsseremonien består i utgangspunktet av tre steg:

  1. Visning av dokument: Første steg i signeringsseremonien er å vise dokumentet til sluttbruker. Et viktig prinsipp i elektronisk signering er «what you see is what you sign» (bruker skal se dokumentet som skal signeres). Derfor er det svært viktig at Signeringstjenesten har en god visning av dokumentet som skal signeres. Når brukeren har sett dokumentet, kan hun enten velge å signere det, eller avbryte signeringen.

  2. Valg av e-ID: Neste steg er å velge e-ID-leverandør for signering. Ved avansert signatur vil en kunne signere med med BankID eller Buypass. Ved autentisert signatur på nivå 4 kan en velge mellom BankID, BankID på mobil, Buypass eller Commfides. Ved autentisert signatur på nivå 3 kan en velge mellom BankID, BankID på mobil, Buypass, Commfides eller MinID.

  3. Signering: siste steg består av en autentisering og signeringsbekreftelse i e-ID-leverandørens brukergrensesnitt. Dette vil være helintegrert i signeringstjenesten og vil dermed oppleves som en del av samme flyt. Dette er viktig for å oppnå god brukeropplevelse og høy grad av tillitt.

Deldette

Hjelp oss å bli bedre

Fant du det du lette etter?

Tilbakemeldinger blir ikke besvart. Gå til siden med kontaktinformasjon hvis du trenger hjelp.

* Påkrevd

Hjelp oss å bli bedre
*