Julehilsen fra Difi

Difi vil få ønske alle våre kunder og leverandører en riktig god jul og godt nytt år! Vi gleder oss til å ta fatt på et nytt og innholdsrikt år, og til å fortsette det gode samarbeidet med dere i 2019.

Publisert: 20. des 2018, Sist endret: 20. des 2018

2018 ble et rekordår for ID-porten! Ved inngangen til desember er det blitt gjennomført over 129 millioner transaksjoner. I 2019 vil vi ha stort fokus på å etablere maskinporten (virksomhetsautentisering) og ansattporten, samt videreføre det gode arbeidet rundt ID-porten som vi fikk Rosings IT-sikkerhetspris for i 2018!

eFormidling vil tilrettelegge for videre samspill på tvers av offentlig sektor. I år har fokuset vært på å rulle ut løsningen til statlige virksomheter, og så langt har 54 virksomheter tatt i bruk eFormidling. Potensialet er enormt, og innsparingsgevinstene er store for både virksomhetene som tar det i bruk og samfunnet rundt. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Nytt Digitaliseringsrundskriv gir gode signaler for utbredelsen av digital postkasse til innbyggere. Det viser at digital post har en sentral rolle i dialogen med innbygger, og vi vil fortsette å fokusere på at innbygger skal kunne oppbevare dokumenter på ett sted i eget eierskap. Vi ser at stadig flere kommuner passerer 50 % utbredelse på digital postkasse, og like over nyttår vil innbygger nr. 2 millioner opprette seg en digital postkasse. Hele 556 statlige virksomheter og kommuner har tatt i bruk løsningen, og vi vil fortsette utbredelsesarbeidet i 2019. 

Takk til alle som deltok på brukerrådet vårt i Loen i mai! Dette ble et høydepunkt for oss og et godt faglig forum, som ble toppet med en fantastisk kveld på Hoven i strålende sol. Vi håper dere er klar for nytt brukerråd i Lillehammer i september 2019!

Med dette vil vi takke dere alle for samarbeidet i 2018, og håper dere alle får en velfortent og fredlig julefeiring! Vi ser frem mot et spennende 2019!

Kontakt