Valgkort i digital postkasse

Valgkort digital postkasse

Ved kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019 gjennomføres et forsøk med elektronisk utsendelse av valgkort.

Publisert: 30. aug 2019, Sist endret: 30. aug 2019

Velgere som er folkeregistrert i en forsøkskommune fikk valgkortet levert i sin digitale postkasse i begynnelsen av august. Det er innbyggerne i kommunene Bergen, Bodø, Fredrikstad, Færder, Gjøvik, Gloppen, Grimstad, Hamar, Hå, Lillesand, Skaun, Skien, Stjørdal, Tromsø, Ulstein, Vadsø, Vanylven og Vågan som har fått tilsendt valgkortet digitalt. I alt utgjør dette om lag 500 000 personer. Disse kan åpne valgkortet i sin digitale postkasse, for eksempel via mobilen, og vise det elektroniske valgkortet til en valgfunksjonær i valglokalet.

Difi gjennomfører i samarbeid med Valgdiektoratet en kampanje i forbindelse med utsendelse av valgkortet. Kampanjen har som mål å rekruttere flere innbygger til digital postkasse (DPI), og har unge brukere som målgruppe.