Vellykket brukerråd på Lillehammer

Brukerrådet for fellesløsningene ble arrangert 4. og 5. september på Scandic Lillehammer. Årets brukerråd inkluderte også brukerforum for eInnsyn.

Publisert: 13. sep 2019, Sist endret: 24. sep 2019

Brukerrådet er en viktig møteplass for Difi sine kunder og leverandører. Disse dagene ga faglig påfyll med siste nytt om Difis fellesløsninger og gode diskusjoner om fremtidens behov og muligheter.

Ordføreren i Lillehammer åpnet Brukerrådet etterfulgt av statssekretær Paul Chaffey som presenterte regjeringens nye Digitaliserings­strategi. På agendaen stod også utvikling av fellesløsninger i samarbeid mellom Difi og Oslo kommune, Lånekassen og Universitetet i Oslo delte sine erfaringer i sin bruk av fellesløsningene samt bruk og muligheter i Samarbeidsportalen. Dagen ble avsluttet av en paneldebatt hvor temaet var hvordan vi skal levere verdens beste digitale offentlige tjenester for våre innbyggere.

Difi hadde offisiell lansering av den nye fellesløsning Maskinporten, som sikrer korrekt deling av data mellom maskiner. Mer om Maskinporten finner du her. Det var også leverandørutstilling hvor deltakerne kunne slå av en prat og få oppdateringer hos de 13 utstillerne.

Jørgen Binningsbø hadde offisiell lansering av Maskinporten.

Dag 2 inneholdt tre parallelle sesjoner:

  • eInnsyn
  • Samhandlingsarkitektur i praksis. Informasjonsutveksling og hvordan vi binder mange løsninger sammen ​
  • Innovasjon ved bruk av fellesløsninger - la oss høste gevinster i fellesskap med brukeren i sentrum.

Alle sesjonene inneholdt spennende innlegg fra virksomhetene og gode diskusjoner, forhåpentligvis til inspirasjon når deltakerne kom «hjem» etter endt brukerråd.

Tidligere CEO for Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, avsluttet Brukerrådet med et inspirerende foredrag som både utfordret og inspirerte til videre digitaliseringsarbeid.

Deldette

Kontakt