Nye midlertidige eID-er på plass i ID-porten

Digitaliseringsdirektør Steffen Sutorius viste fram den nye eID-løsningen for statsråd Linda Hofstad Helleland.

Digitaliseringsdirektoratet og Buypass lanserer som et tiltak knyttet til Covid19 nye eID-er hvor utstedelse er basert på maskinlesing av pass og ansiktsgjenkjenning.

Publisert: 04. jun 2020, Sist endret: 09. jun 2020

Ny eID utviklet på rekordtid

Koronakrisen har medført at mange utenlandske statsborgere har måttet forlate arbeidsplassen i Norge og reise hjem. I likhet med norske arbeidstakere kan de ha rett på dagpenger, men en del av disse hadde ikke en elektronisk ID (eID) før de måtte reise. Ved å laste ned en app på smarttelefonen som skanner passet og gjennomfører ansiktsgjenkjenning, kan disse personene få utstedt en eID uten personlig oppmøte eller utsendelse via post. Det blir en ny variant av MinID, “MinID Passport”, og en ny variant av Buypass på mobil med passleser.

Både Buypass og Digitaliseringsdirektoratet har tatt i bruk en passleser fra Nets AS. Løsningen er basert på et kravsett utarbeidet at Bits for finansnæringen, i samarbeid med Digitaliseringsdirektoratet.

For Digitaliseringsdirektoratet sin del er dette i første omgang en midlertidig avtale for 2020, som vil gi oss nyttig erfaring. De to nye eID-ene blir i denne omgang kun tilgjengelig for pålogging til NAV sine tjenester, og vil bli synlige som egne valg i eID-selektor.

Instruksjonsvideo

 

MinID Passport er en av flere nye digitale løsninger som på kort tid er utviklet for å løse utfordringer under koronakrisen. Dette viser at vi og våre samarbeidspartnere i privat og offentlig sektor evner å snu oss rundt og levere brukertilpassede løsninger når behovene oppstår

Avdelingsdirektør Torgeir Strypet i Digitaliseringsdirektoratet

 

Deldette

Kontakt